Suárez tekent tot en met 2021 bij Barcelona

15 december 2016, 18:45

Luis Suárez tekent een nieuw contract bij Barcelona. De aanvaller ligt nu vast tot en met de zomer van 2021 bij de regerend Spaans kampioen. Daarmee wordt de verbintenis tussen de Uruguayaan en de Catalanen met twee jaar verlengd, voorheen lag hij vast tot 2019.

Hem in de komende 4,5 jaar al weghalen uit Camp Nou is wel een optie, maar geïntresseerden zullen diep in de buidel moeten tasten. Suárez krijgt - als vrijdagmiddag de officiële presentatie plaatsvindt - namelijk een transferclausule van tweehonderd miljoen euro.

Suárez speelt inmiddels een kleine 2,5 jaar voor Barcelona. In die tijd speelde hij 116 wedstrijden en scoorde hij 97. Ook won hij al acht prijzen, waaronder de Champions League, twee landstitels en het WK voor clubs, sinds hij in de zomer van 2014 overkwam van Liverpool.

De 29-jarige Suárez begon zijn carrière bij CD Nacional, maar zocht al snel het avontuur in West-Europa. Hij tekende een contract bij FC Groningen, waar hij binnen een jaar weer vertrok richting Ajax. Na 3,5 seizoen in Amsterdam maakte hij de overstap naar Liverpool, waar hij ook weer 3,5 jaar speelde voor hij naar Barcelona vertrok.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen