"Videoscheidsrechter hoeft niet naast het stadion te zitten"

15 december 2016, 22:53

Als het aan de Belangenvereniging Scheidsrechters Betaald Voetbal (BSBV) ligt, dan nemen de videoscheidsrechters niet meer plaats in hokjes vlakbij het voetbalstadion. Na het incident rondom Kevin Blom van woensdag pleiten ze ervoor om ze op afstand hun werk te laten doen.

"Vooropgesteld: dit had nooit mogen gebeuren", zo begint BSBV-voorzitter Peter van Dongen tegen het Algemeen Dagblad. "Maar we zijn niet naïef en we weten dat een klein deel van de supporters emotioneel kan reageren. Daarom zullen we er bij de KNVB op aandringen dat de veiligheid van de videoscheidsrechter op één moet staan. Technisch is het mogelijk vanaf een andere locatie, op afstand, de wedstrijd te volgen. Het is helemaal niet nodig om dat vanuit een busje naast het stadion te doen."

Een woordvoerder van de KNVB wil niet te hard van stapel lopen met nieuwe acties. "We zitten nog in de testfase. Hierdoor is het nog wat voorbarig om hele studio's in te richten. Daarnaast is het voordeel van zo'n bus dat hij gemakkelijk vervoerd kan worden naar de verschillende wedstrijden."

Blom adviseerde woensdag als videoscheidsrechter om een (beslissende) strafschop aan FC Utrecht te geven. Dit leidde tot grote woede onder veel fans van PEC Zwolle, die daarop de bus met Blom opzochten. De arbiter werd uiteindelijk onder politie begeleiding veilig afgevoerd.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen