Stegeman: "Je moet je te allen tijde kunnen beheersen"

16 december 2016, 11:19

Heracles Almelo kreeg donderdagavond een koude douche in de KNVB Beker. In het eigen Polman Stadion werd er door een hattrick van Zakaria El Azzouzi met 0-3 van Sparta Rotterdam verloren. Breekpunt van de wedstrijd was de rode kaart voor Lerin Duarte, die in de eerste helft al moest inrukken omdat hij Loris Brogno een tikje gaf. Dat moment maakt dat coach John Stegeman de ruime verliespartij wel kan relativeren.

"Deze hakt er niet echt in eigenlijk", zegt Stegeman na de zeperd met tien man voor de camera van FOX Sports. "We verliezen dik, maar we hebben vooral van onszelf verloren. Door onszelf niet onder controle te houden, verliezen we deze wedstrijd. Tot de 0-0 en de rode kaart was er niets aan de hand. Wij waren de bovenliggende partij en creëerden een aantal goede kansen. Zelfs met tien man nog even, daarna. In de tweede helft scoorde zij heel snel en daarna waren wij niet meer bij machte. Het kwaad was geschied."

Kortom: Heracles schoot zichzelf in de voet. "Dat we van onszelf verloren hebben, moet we onszelf wel kwalijk nemen. Ik vind dat je je te allen tijde moet kunnen beheersen, ongeacht wat er gebeurt. Dat is niet goed", aldus Stegeman. "Het is onprofessioneel en heel slecht", zegt hij over Duarte.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen