Guardado haalt kraker: "Van vroeg tot laat gewerkt"

16 december 2016, 13:52   Bijgewerkt: 16 december 2016, 14:23

De kraker tussen Ajax en PSV was voor Andrés Guardado een race tegen de klok, maar de Mexicaanse middenvelder is op tijd klaargestoomd voor de topper in Amsterdam. De sterkhouder van PSV heeft zelf aangegeven dat hij fit genoeg is om in actie te komen in de ArenA.

"Niet voor 90 minuten waarschijnlijk, maar ik kan wel spelen. De coach beoordeelt wat er gaat gebeuren en wat goed is voor het elftal", zegt Guardado tegen het Eindhovens Dagblad over zijn fysieke gesteldheid. Hij revalideerde, niet voor het eerst, boven verwachting snel. "Ik heb van vroeg in de morgen tot laat in de avond gewerkt om te herstellen. Ik vond het prettiger om het in Mexico te doen, omdat de fysiotherapeut mijn lichaam goed kent en we al jarenlang samenwerken."

Zonder Guardado liet PSV de afgelopen tijd veel punten liggen. De Eindhovenaren werd ook nog eens uitgeschakeld in Europa. "Afgelopen seizoen streden we om een plek in de kwartfinale van de Champions League en nu is het dit. Het was moeilijk om te zien, maar het hoort soms helaas ook bij voetbal dat de resultaten minder zijn", verzucht de Mexicaan.

Coach Phillip Cocu is blij dat Guardado er weer bij is, zo zegt hij op de persconferentie. "Hij is heel fris en met veel energie teruggekomen. Dat was direct te merken en daar hoop ik gebruik van te kunnen maken. Hij is een heel belangrijke schakel voor ons team."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen