Van Aanholt en De Roon met goals belangrijk in Engeland

17 december 2016, 17:57

De wedstrijden die zaterdagmiddag om 16.00 uur werden gespeeld in de Premier League, waren voornamelijk belangrijk voor het rechterrijtje van het klassement. Daarin heeft Sunderland een gouden slag geslagen, dankzij Patrick van Aanholt. De Nederland scoorde de enige goal tegen Watford en loodste zijn team daarmee van de laatste naar de achttiende plaats. Ook Marten de Roon was trefzeker, hij won met Middlesbrough met 3-0 van Swansea City.

Promovendus Middlesbrough was prima begonnen aan het nieuwe seizoen, maar kende de laatste periode een moeilijke fase. De ploeg was afgezakt naar de zeventiende positie, maar heeft zaterdagmiddag weer zelfvertrouwen weten te tanken. Het noodlijdende Swansea City bleek een gewillig slachtoffer voor eerherstel. Spits Álvaro Negredo tekende met twee goals voor een 2-0 ruststand, na de pauze was ook Marten de Roon trefzeker. De Nederlander bepaalde in de 69ste minuut de eindstand op 3-0. Bij de bezoekers kon Leroy Fer als invaller zijn stempel niet drukken bij de ploeg uit Wales.

Net als De Roon was ook Patrick van Aanholt vandaag doeltreffend in de Premier League. De linksback wist in de thuiswedstrijd tegen Watford in de 50ste minuut te scoren, waarmee hij Sunderland aan een 1-0 voorsprong hielp. Die treffer bleek voldoende voor een driepunter voor het team van David Moyes. Voor Watford is de nederlaag een bittere teleurstelling, aangezien die ploeg de laatste weken uitstekend op dreef was in de Engelse competitie.

West Ham United heeft Hull City naar de laatste plaats van de Premier League gedrukt, door zaterdagmiddag met 1-0 te winnen van de promovendus. Mark Noble maakte het verschil, door een kwartier voor het einde een strafschop te verzilveren. West Ham stijgt door de zege van de vijftiende naar dertiende positie.