Bruma bezorgt Wolfsburg langverwachte thuiszege

17 december 2016, 20:37

Na een eerste seizoenshelft vol tegenslag heeft VfL Wolfsburg zaterdagavond eindelijk eens kunnen juichen in de Bundesliga. Jeffrey Bruma zorgde met een kopbal voor de enige goal in het duel met Eintracht Frankfurt, dat in de tweede helft een strafschop miste. Wolfsburg blijft ondanks de 1-0 zege de nummer vijftien van de competitie.

Het zat Wolfsburg dit seizoen al vaak tegen, maar dit weekend was dat eens anders. Jeffrey Bruma zal een speciaal gevoel overhouden aan de wedstrijd omdat hij de enige goal maakte. De international kopte raak uit een corner van Julian Draxler en maakte zijn eerste goal voor zijn Duitse werkgever. In de tweede helft kreeg Frankfurt, dat 1 oktober voor het laatst verloor in de competitie, een dot van een kans op de gelijkmaker. Aanvaller Alexander Meier faalde echter van elf meter, hij schoot de penalty hoog over.

Zodoende boekte de nieuwe club van Riechedly Bazoer haar eerste thuiszege in dit seizoen en is het gat met de onderste drie ploegen nu wat groter. Dinsdag komt Wolfsburg voor de laatste keer in dit kalenderjaar in actie, tegen Borussia Mönchengladbach. Eintracht speelt dan tegen FSV Mainz 05.