Juventus neemt voorschot op zesde titel in successie

17 december 2016, 22:42   Bijgewerkt: 18 december 2016, 10:57

De Serie A is nog niet eens halverwege en het machtsvertoon van Juventus is nu al enorm te noemen. De ploeg uit Turijn is hard op weg om voor de zesde keer (!) op rij kampioen te worden in Italië. Zaterdagavond eindigde de kraker tussen Juve en rivaal AS Roma in een 1-0 overwinning voor de thuisploeg, waardoor het gat nu al zeven punten bedraagt.

De kraker tussen Juventus en AS Roma stond uiteraard ook in het teken van Miralem Pjanic. De Bosniër stond jarenlang onder contract in de hoofdstad, waar hij razend populair was, maar verkaste in de zomer naar De Oude Dame. Vanavond stond hij dus voor het eerst tegenover zijn oude club en dat werd hem niet in dank afgenomen. Tekenend was een moment in de twaalfde minuut. Roma-icoon Daniele De Rossi, die al zijn hele leven trots speler van AS Roma is, gleed Pjanic bijna doormidden met een harde sliding. De captain van Roma kreeg geel voor die charge, maar gaf ook een duidelijk statement af aan zijn voormalig ploegmaat.

Erg onder de indruk van de tackle van De Rossi was de gehele ploeg van Juventus echter niet. Twee minuten later, in de veertiende minuut, kwam de bal namelijk voor de voeten van Gonzalo Higuaín. De Argentijn kapte een tegenstander fraai uit, om vervolgens de bal hard in de korte hoek te knallen: 1-0. De topaankoop kampte in Turijn enige tijd met een vormcrisis, maar tekende vandaag alweer voor zijn derde goal in drie wedstrijden.

Juventus nam zodoende al snel een voorsprong en hield de gehele eerste helft de touwtjes stevig in handen. Tegen de ploeg van Kevin Strootman, die net als tegen AC Milan gewoon kon spelen, gaf het in het eerste bedrijf nauwelijks kansen weg. Het maakte daardoor een uiterst sterke indruk en Juventus liet daarmee zien dat het wederom dé kandidaat is voor de titel in Italië.

Overigens was de overwinning op de club uit Rome alweer de zevende competitiezege voor de ploeg van Massimiliano Allegri in de laatste acht duels. Een fraaie statistiek is bovendien dat Juventus nu 25 (!) competitiewedstrijden op rij in eigen huis heeft gewonnen. [photo,103381,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen