Eigen doelpunt beslecht lot van ongelukkig FC Twente

17 december 2016, 22:59

In De Grolsch Veste heeft AZ een wat gelukkige zege geboekt op FC Twente. Een eigen doelpunt in extremis van Twente-verdediger Peet Bijen deed de thuisploeg de das om, na een enerverende tweede helft waarin het spel met name in de tweede helft op en neer golfde. De wedstrijd werd na een trage eerste helft opengebroken door Wout Weghorst, die profiteerde van een slimmigheid van Jahanbakhsh en de 0-1 binnenwerkte. Toen even later Twente via Enes Ünal verdiend op 1-1 kwam leek de wedstrijd nog alle kanten op te kunnen, maar doordat beide ploegen het net niet meer wisten te vinden, werd het dus Bijen die tegen wil en dank de beslissende treffer maakte: 1-2.

AZ was de bovenliggende partij in de openingsfase van de wedstrijd. De ploeg van trainer Van den Brom had verrweg het meeste balbezit en zocht regelmatig de aanval. Met name over de rechterflank via Alireza Jahanbakhsh werd gevaar gesticht, al ging het in de eindfase steeds mis. Toch was Wout Weghorst er met een schot vanuit lastige hoek nog dichtbij, ware het niet dat Nick Marsman met enige moeite redding kon brengen. Echt gevaar was in het eerste gedeelte van de wedstrijd dus nauwelijks waarneembaar.

De tweede helft was van meet af aan een wereld van verschil met het eerste bedrijf, want nog geen minuut na de aftrap stond de 0-1 al op het scorebord. Jahanbakhsh dacht iedereen te slim af te zijn door al voor het fluitsignaal van scheidsrechter Kamphuis te starten. Dat plan lukte prima, want niemand zag de AZ-spits vertrekken waardoor hij al halverwege de helft van Twente was toen de tweede helft nog moest beginnen. De slimmigheid werd uitstekend opgemerkt door Peet Bijen, die een dieptepass verstuurde richting zijn Iraanse ploeggenoot. Jahanbakhsh gaf vervolgens mee aan Weghorst, die de bal door de benen van Marsman het doel in gleed.

Daar had FC Twente dus de nodige reden tot klagen, maar de ploeg leek niet bepaald van slag en richtte zich direct op. Na vijftig minuten lag de gelijkmaker al achter Sergio Rochet, maar de goal van Ünal werd terecht afgefloten wegens buitenspel. Enkele minuten later had de thuisploeg opnieuw reden tot klagen, toen Kamphuis een handsbal van AZ in het strafschopgebied volledig over het hoofd zag en door liet spelen. Ook hier liet de ploeg van trainer Hake zich niet door van slag brengen, want het bleef op zoek gaan naar de gelijkmaker. Die kwam er na zo'n zeventig minuten toen de goed spelende Ünal eindelijk werd beloond voor zijn arbeid. Een voorzet van Bijen werd door AZ niet goed verwerkt, waarna Ünal kon profiteren. Hij twijfelde niet en schoot de 1-1 tegen de touwen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen