Verdediger Alan Ruschel gaat voor rentree bij Chapecoense

18 december 2016, 11:28

Alan Ruschel hoopt binnenkort weer op het veld te staan voor Chapecoense. De verdediger overleefde, net als twee ploeggenoten, de vliegramp en verliet deze week het ziekenhuis in Colombia om terug te vliegen naar Brazilië. Daar werkt hij verder aan zijn herstel.

Ruschel vertelde in het stadion van Chapecoense zijn verhaal. Een plaatswisseling in het vliegtuig heeft waarschijnlijk het leven van de 27-jarige Braziliaan gered. "Ik zat achterin het vliegtuig bij de journalisten, maar onze directeur vroeg of ik naar voren wilde komen. Eigenlijk had ik daar geen zin in, maar toen zag ik mijn ploeggenoot en vriend Jackson Follmann voorin en daar ben ik naast gaan zitten." Ook Folllmann overleefde de crash en vloog zaterdag terug naar Brazilië, maar zijn been moest wel geamputeerd worden.

Ruschel liep een beschadigde wervelkolom op, maar kan zijn loopbaan vervolgen. "Ik ga er alles aan doen om weer te kunnen voetballen", aldus de verdediger, die zich niets van het ongeluk kan herinneren. "Het is me beetje bij beetje wel verteld. Het klinkt als een nachtmerrie. Maar ik wil deze club weer blij maken. Door heel hard te werken, hoop ik binnenkort weer te kunnen voetballen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen