Southampton komt treffer Aké te boven tegen Bournemouth

18 december 2016, 16:24

Southampton deed zondagmiddag goede zaken in de Premier League. De ploeg keek al na zes minuten tegen een achterstand aan na een doelpunt van Nederlander Nathan Aké, maar wist dat uiteindelijk om te buigen naar een 1-3 overwinning.

Bij Southampton begonnen Nederlanders Virgil van Dijk en Jordy Clasie in de basis en speelden negentig minuten lang. Al te goed begon de ploeg niet aan het duel want binnen zes minuten wist Aké voor de derde wedstrijd op rij te scoren voor Bournemouth. Ryan Bertrand stelde daarna snel orde op zaken en zette na een kwartier de 1-1 op het scorebord.

Uiteindelijk was het aan Jay Rodriguez te danken dat Southampton drie punten overhield aan de uitwedstrijd. Kort na rust zorgde de Engelse aanvaller voor de 1-2 voorsprong en met nog vijf minuten te spelen besloot hij de eindstand op 1-3. Southampton schuift op naar de zevende plaats in de Premier League terwijl Bournemouth tiende blijft.