Rampmiddag voor PEC in Almelo eindigt in ruime nederlaag

18 december 2016, 16:42   Bijgewerkt: 18 december 2016, 17:12

Heracles Almelo heeft vandaag met 3-0 gewonnen van PEC Zwolle. De uitslag had veel hoger kunnen uitvallen, want bij PEC Zwolle lukte werkelijk helemaal niets. De ploeg stond al na een kwartier met tien man en zag na een uur spelen ook haar tweede speler met rood vertrekken.

Doordat Heracles slordig met al haar balbezit om ging stond het lang 1-0, maar uiteindelijk waren het Vincent Vermeij en Daryl van Miechem die de overwinning over de streep trokken voor de thuisploeg. Voor Zwolle betekent het een teleurstellend einde van een al even slechte eerste seizoenshelft. De ploeg zal de competitie na de winter hervatten op een zestiende positie.

Dat het een zware middag zou worden voor de bezoekers bleek al na een kwartier, toen  Jaroslav Navratil diep werd gestuurd door Samuel Armenteros. De spits van Heracles werd vervolgens neergelegd door Bart Schenkeveld, waardoor scheidsrechter Van de Graaf had geen andere keuze had dan het geven van een strafschop. De penalty werd door Armenteros zelf werd benut, terwijl even eerder Schenkeveld met rood naar de kleedkamer was gestuurd. Die rode kaart was wat zwaar gestrafd, omdat de verdediger zichtbaar voor de bal ging en er bovendien nog voldoende andere spelers in de buurt waren waardoor er geen sprake was van een honder procent scoringskans. Van de Graaf zag het echter anders, waardoor Zwolle met tien man verder moest.

eigenlijk ook geen raad wist.

Zodoende kwam Zwolle na tien minuten in de tweede helft nog bijna op gelijke hoogte, toen uit een corner Dirk Marcellis van dichtbij op doel kopte. Zijn inzet werd echter van de lijn gehaald en leidde vervolgens een tegenstoot in die door Thomas Bruns bijna werd verzilverd. Toen even later Bram van Polen met zijn tweede gele kaart ook nog naar de kant werd gestuurd was het echt over en sluiten voor Zwolle. De ploeg snakte naar het einde van de wedstrijd, maar moest dus nog een half uur zien te overleven. Dat lukte in eerste instantie wonderbaarlijk genoeg nog redelijk, omdat Heracles zelfs met elf tegen negen nauwelijks gevaar wist te stichten. Het hield Zwolle dus lang in leven, waardoor de ploeg van Ron Jans zelfs nog op zoek mocht naar de gelijkmaker. De ploeg had echter alleen Brock-Madsen nog over als aanvaller, omdat Queensy Menig tot overmaat van ramp geblesseerd de strijd moest staken.

Net toen het thuispubliek zich zorgen begon te maken of de wedstrijd wel gewonnen ging worden, was het Vincent Vermeij die de bevrijdende treffer maakte. Een voorzet vanaf rechts werd door de spits prachtig tegendraads binnen gekopt en belandde achter doelman Mickey van der Hart. Hiermee leek een last van de schouders van de ploeg te zijn afgevallen, want even later was het Daryl van Miechem die van afstand mooi raak schoot: 3-0. Erger werd het niet voor Zwolle, want een grote kans op 4-0 werd van dichtbij gemist door Bruns. De 3-0 overwinning betekent dat Heracles de winterstop ingaat als nummer negen op de ranglijst, terwijl PEC Zwolle zich mag gaan opmaken voor de degradatiestrijd.

[photo,103403,left,]

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen