Bayern heeft aan doelpunt Costa genoeg bij hekkensluiter

18 december 2016, 17:35

Bayern München heeft op bezoek bij SV Darmstadt de kleinst mogelijke overwinning geboekt. Dankzij een doelpunt van Douglas Costa werd het 0-1 voor de Duitse topclub. Doordat Bayern een beter doelsaldo heeft neemt het de koppositie weer over van RB Leipzig.

Bayern leek in het begin nog een beetje wakker te moeten worden want de ploeg van Carlo Ancelotti kreeg direct flink wat gevaar van de thuisploeg te verwerken. Manuel Neuer zag de poging echter net langs zijn doel zeilen. Voor Bayern was Robert Lewandowski in de eerste helft het dichtst bij de openingstreffer. Uit een vrije trap van Thiago kopte de Pool echter net naast.

In de tweede helft was het uiteindelijk Costa die op schitterende wijze de ban brak. Met een uithaal vanaf 25 meter zorgde de Braziliaan voor de 0-1. Darmstadt bleef echter spelen voor de gelijkmaker en werd in de slotfase nog enkele keren gevaarlijk. Neuer hield zijn ploeg uitstekend op de been en zorgde er zo voor dat Bayern met drie punten richting huis kon.