Feyenoord lachende derde door remise in vurige kraker

18 december 2016, 18:40

Terwijl Feyenoord na de 3-1 tegen Vitesse al winterstop had en de kraker tussen zijn concurrenten daarom achterover leunend kon volgen, zal het geen glimlachje hebben kunnen onderdrukken tijdens de clash tussen de nummers twee en drie. Door een schitterende pegel van Davy Klaassen stevende Ajax in een verhit potje af op een belangrijke zege, maar uitgerekend Siem de Jong tekende voor een 1-1 uitslag.

Als er één ding duidelijk was voor de clash tussen Ajax en PSV, dan was het wel dat beide ploegen zich absoluut geen misstap konden veroorloven. Ajax zou bij een verlies op zes punten achterstand van Feyenoord komen en PSV zou in het geval van een nederlaag op zes punten van Ajax en zelfs negen van de Rotterdamse koploper komen te staan. Geen van beide scenario's is dus in werking getreden, aangezien de topteams elkaar in een spannend duel in evenwicht hielden. Daardoor staat Ajax vijf punten achter Feyenoord en moet PSV acht punten prijsgeven op de Rotterdammers. Voor beide teams geldt dus dat er in na de winterstop een flinke inhaalrace moet worden ingezet.

Na 25 minuten moesten er namelijk door toedoen van Guardado al twee Ajacieden worden gewisseld door coach Peter Bosz. Kasper Dolberg kreeg in de eerste minuut al een onschuldig knietje van de Mexicaan en moest na een tijdje hinken gewisseld worden voor Vaclav Cerny. Even voor deze wissel was Anwar El Ghazi ook aan de beurt. De vleugelaanvaller kreeg in de hoek van het veld een beuk van Guardado, waardoor Mateo Cassiera ook al mocht opdraven. Het was tekenend voor de wedstrijd, aangezien de gemoederen regelmatig hoog opliepen. Guardado, Hectór Moreno, Jetro Willems, Joël Veltman en Klaassen waren stuk voor stuk betrokken bij felle opstootjes.

Natuurlijk werd er ook gevoetbald in de topper. Heel goed was het niet, maar het spel in Amsterdam was prima voer voor het netvlies. Ajax was, vooral in de eerste helft, het meest gevaarlijk. Hakim Ziyech en Lasse Schone namen het doel al snel onder vuur en laatstgenoemde zorgde er met fraaie passjes voor dat Klaassen tweemaal gevaarlijk werd. De Ajacieden creëerden meer kansen, maar Amin Younes, Cerny en Cassierra waren niet scherp genoeg. Laatstgenoemde kreeg drie goede kansen. De Colombiaan stuitte twee keer op Jeroen Zoet en prikte de bal op slag van rust voorlangs.

Aan de zijde van PSV waren er ook genoeg wapenfeiten te noteren. Gastón Pereiro, vorig jaar met twee goals in de ArenA de beul van Ajax, was het meest dichtbij maar mikte voorlangs. Luuk de Jong kreeg een vrije kopkans, maar sprong hier veel te lichtzinnig mee om. Andre Onana plukte de bal uit de lucht en had verder ook niet bijster veel te doen.

Door de 1-0 van Klaassen moest PSV de duimschroeven aandraaien. Dat deden de Eindhovenaren. Davy Pröpper had de 1-1 op zijn hoofd, maar knikte over. De Jong was vlak daarna bijna succesvol met een geweldige omhaal en een kopbal uit een corner, maar Onana had twee flitsende saves in petto. Op dat moment stonden beide gebroeders De Jong al in het veld, aangezien Siem in het veld was gekomen voor Guardado.

Ajax had een licht overwicht in de kraker, maar kon deze door het teleurstellende aanvalstrio niet verzilveren. De matig spelende Cerny werd zelfs weer gewisseld, terwijl hij er eerder dus nog in was gekomen. Mede door het gebrek aan stootkracht liep Ajax na de 1-0 nederlaag bij FC Twente en de bekerafgang bij SC Cambuur (2-1) dus weer averij op. Deze 1-1 is een resultaat waar de Amsterdammers weinig mee opschieten, maar dat geldt natuurlijk ook voor PSV. Toch zullen de Eindhovenaren op basis van de wedstrijd het meest content zijn met de puntendeling.

[photo,103419,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen