Jans: "Met tien man was er veel te weinig agressie"

18 december 2016, 20:30

Ron Jans weet nu al dat hem en PEC Zwolle een zware tweede seizoenshelft te wachten staat. Door de tegenvallende resultaten bivakkeren de Zwollenaren in de degradatiezone van de Eredivisie. Zondag ging het tegen Heracles Almelo roemloos met 3-0 onderuit.

Voor Zwolle was het de negende nederlaag in zeventien wedstrijden. Zowel Bart Schenkeveld als Bram van Polen pakte in Almelo een rode kaart. PEC Zwolle heeft moeite met het spel dat komt kijken bij degradatievoetbal. "Met tien man was er veel te weinig agressie en strijdlust en weer niet iemand die dan opstaat en de boel opjut. Ik vond Heracles eigenlijk helemaal niet zo groots en ze kregen de zege zo in de schoot geworpen", aldus Jans tegenover FOX Sports.

Danny Holla, Django Warmerdam en Queensy Menig haakten tot overmaat van ramp geblesseerd af tegen Heracles. "De knie van Warmerdam begon weer op te spelen en Holla had hamstringklachten. Queensy wilde er eigenlijk niet uit, maar die ging op de grond liggen. Je moet ook kunnen knokken, maar dat vond ik eerder een actie van opgeven. Ik dacht dat ik hem dan beter kon wisselen. Dus met het fysieke valt het wel mee, maar het is meer het mentale."

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

Manchester City - Real Madrid: Win 100 keer je inzet als Manchester City wint!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen