Riedewald zoekt speeltijd: "Ontwikkeling wordt geremd"

19 december 2016, 05:30

Jairo Riedewald begon als basiskracht van Ajax aan het seizoen, maar kreeg in de maanden oktober, november en december steeds maar één keer een basisplek van coach Peter Bosz. Door de schorsing van Nick Viergever mocht de 20-jarige verdediger tegen PSV (1-1) weer eens opdraven, maar toch hunkert Riedewald naar meer speeltijd. Of dat bij Ajax zal zijn, is nog maar de vraag.

Het leek aanvankelijk een uitstekend seizoen te worden voor Riedewald. In de eerste weken maakte hij, als verdediger én als 'nummer zes', veel indruk. Meerdere malen stak Bosz daarom ook de loftrompet over de Haarlemmer. Een paar maanden later ziet de wereld er echter heel anders uit voor de jongeling. Hij is geen basisspeler meer en dat knaagt aan hem. Toch moest hij er opeens staan, in de kraker tegen PSV. "Ik heb niet echt het juiste wedstrijdritme, omdat ik niet veel gespeeld heb. Als je dan zo'n zware pot speelt, dan merk je het wel aan de benen", aldus Riedewald.

De verdediger draait er niet omheen. Op deze manier moet het voor hem niet doorgaan in Amsterdam. "Je zit week na week op de bank en weet vaak dat je niet gaat spelen. Dat is moeilijk, ook voor een jonge jongen", vertelt Riedewald, die na de winterstop weer meer aan bod hoopt te komen. "Nieuwe ronde, nieuwe kansen", stelt hij tegen onder meer FCUpdate.nl. "Ik ga in het nieuwe jaar weer vanaf het begin laten zien wat ik kan en dat ik een serieuze kandidaat ben om in de basis te staan. Of ik daar tegen PSV al het startschot van heb gegeven, weet ik niet. Ik heb voor mezelf wel het gevoel dat ik lekker heb gevoetbald. Hopelijk kan ik die lijn doortrekken en kan ik de trainer overtuigen dat ik in de basiself hoor te staan."

Toch denkt Riedewald ook al aan een ander scenario, al lonkt hij minder nadrukkelijk naar een vertrek dan Nemanja Gudelj en de naar VfL Wolfsburg vertrekkende Riechedly Bazoer deden. "Zoiets gaat wel een keer door je hoofd heen, maar je moet altijd rustig blijven", aldus Riedewald. "Het is nu vakantie, dus ga ik zeker overleggen. Er is niets zeker. Ik wil geen overhaaste beslissingen nemen. Ik heb nu weer een hele wedstrijd gespeeld en daar ben ik blij mee. Ik ga kijken hoe groot mijn speelkansen zijn in de tweede seizoenshelft. Ik ben 20 en wil minimaal vier of vijf wedstrijden per maand spelen. Ik ben volop in ontwikkeling en deze wordt nu geremd. Ik wil op zoek naar speelminuten. Niemand is blij als hij op de bank zit. Als ik 35 jaar was zou ik het wel begrijpen als ik niet zou spelen, maar dit is niet goed voor mijn ontwikkeling. Ik had het doel om dit jaar zo veel mogelijk te spelen, maar dat is niet gelukt", trekt Riedewald zijn conclusie.

En dat terwijl Bosz aan het begin van het seizoen dus nog zo lovend over hem was. "Als je terug gaat kijken naar wat de trainer gezegd heeft en ook in de media heeft uitgesproken... Dan is het zeker frustrerend als je ernaast komt te staan. Dan denk je 'dit klopt toch niet? Je zegt dit en dat, maar toch speel ik niet'. Maar hij zal zijn redenen hebben en die moet je accepteren, want hij bepaalt alles uiteindelijk", besluit Riedewald. Hij gaat zich de komende tijd dus, op basis van zijn perspectief bij Ajax, beraden over zijn toekomst.

[photo,103436,left,]

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen