Koeman baalt: "Je krijgt niet altijd wat je verdient"

20 december 2016, 07:45

Negentig minuten lang hield Everton stand in de Merseyside Derby tegen Liverpool, maar in de lange blessuretijd ging het alsnog mis voor de ploeg van Ronald Koeman. De Nederlandse manager baalt stevig van het verlies in de burenruzie, maar weet ook dat zijn team van geluk mocht spreken dat Ross Barkley niet met een rode kaart van het veld gestuurd werd.

Barkley baarde tijdens de derby opzien met een zeer grove charge op Liverpool-captain Jordan Henderson. De middenvelder kreeg een gele kaart en kwam daar goed mee weg. "Hij heeft geluk gehad", geeft Koeman toe bij Sky Sports. "Ik moet de overtreding nog een keer zien, maar hij had zeker rood kunnen geven. Bij het opstootje daarna kreeg Seamus Coleman een gele kaart, maar daar was Koeman het niet mee eens. "Hij reageerde, maar het opstootje werd gestart door Dejan Lovren. Niet door spelers van Everton", aldus de manager van The Toffees. Lovren kreeg in tegenstelling tot Coleman geen gele kaart, terwijl hij al een gele kaart op zak had.

Ondanks de zure nederlaag, tot stand gekomen door een late goal van Sadio Mané, is Koeman wel content met zijn ploeg. "Het was een prima optreden van het team. Misschien waren het wel de beste eerste 45 minuten sinds mijn komst. We waren agressief en kregen een grote kans. In de tweede helft hadden we het wat lastiger, ook door de wissels van Liverpool. We hebben er alles aan gedaan, maar in het leven krijg je niet altijd wat je verdient", besluit Koeman.

De overtreding van Barkley op Henderson:

]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen