Manders en Beugelsdijk opgelucht na Wang-uitspraak

20 december 2016, 10:03

De ondernemingskamer in Amsterdam besloot maandagavond om Hui Wang te schorsen als voorzitter van de raad van commissarissen van ADO Den Haag. De veelbesproken clubeigenaar uit China zal wel aanblijven lid van de rvc, maar het is goed nieuws voor de Haagse eredivisionist. Directeur Mattijs Manders en verdediger Tom Beugelsdijk zijn daarom opgelucht.

ADO claimt al tijden recht te hebben op een substantieel geldbedrag van United Vansen, maar het Chinese bedrijf van Wang houdt de poot stijf en beticht de Haagse club ondertussen van wanbeleid en het niet nakomen van afspraken. Dat leidde tot een rechtszaak. Na de uitspraak van de ondermingskamer om Wang te schorsen volgt op 28 december het kort geding. Mogelijk krijgt ADO daarna het geld waar het al lang op hoopt. Dat is broodnodig voor de club uit de Hofstad.

De ervaren Ben Knüppe is door de ondernemingskamer benoemd tot opvolger van Wang als voorzitter van de rvc en heeft het heft dus in handen. Kees Jansma en Martin Toet zijn niet langer lid van de rvc, waar Wang dus nog wel mag meevergaderen. Wim Deetman (gemeente Den Haag) en Martin Jol (HFC ADO) completeren de rvc van de club. United Vansen verliest volgens De Telegraaf niet alleen aandelen, maar ook stemrecht in de algemene aandeelhoudersvergadering.

Manders en Beugelsdijk

"We kunnen weer zorgvuldig vergaderen en besluiten nemen in het belang van ADO", zegt de opgeluchte ADO-directeur Mandersin bovengenoemde krant. "Dit is precies wat we wilden, rust en duidelijkheid. Het grote probleem is dat we gezond moeten worden. Het begin is vandaag ingezet." Ook Beugelsdijk reageert verheugd. "Dit is echt positief nieuws, ben ik blij om. Natuurlijk zijn we er mee bezig, want je hoort er de héle dag door over. Ik hoop vooral dat iedereen vanaf nu zijn afspraken nakomt, zodat het weer wat rustiger wordt. Ik weet niet wie er precies wát allemaal moet betalen, maar ga ervan uit dat het allemaal goed komt."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen