Klopp prijst 'echt sterke' Wijnaldum na 'verdiende' zege

20 december 2016, 10:15

Door een doelpunt van Sadio Mané werd de Merseyside Derby maandagavond gewonnen door Liverpool. Manager Ronald Koeman [a,http://www.fcupdate.nl/voetbalnieuws/309259/koeman-baalt-je-krijgt-niet-altijd-wat-je-verdient/,_blank,vindt] dat zijn Everton meer verdiende, maar Jürgen Klopp is van mening dat de burenruzie terecht in het voordeel van Liverpool uitgevallen is. De Duitse manager is zeer te spreken over zijn manschappen.

"Of ik genoten heb van de wedstrijd? Dat is niet het juiste woord. Maar het was zeer intens en ik ben heel, heel blij na deze wedstrijd", zegt Klopp tegen Sky Sports over de beladen derby. "Het was een verdiende overwinning in een moeilijke wedstrijd. We hebben niet veel kansen weggegeven tegen Everton, dat vrij wild voor de dag kwam. Vooral in de eerste helft zaten ze er zéér kort op bij ons. Toen hadden we het wel lastig. In de tweede helft deden we het beter, we lieten de bal sneller rondgaan en lieten hun meer lopen. Daarom vind ik het een verdiende zege", aldus de Duitser, die lovend is over Georginio Wijnaldum. "Hij speelde echt sterk".

Door de zege in extremis op Goodison Park staat Liverpool weer tweede in de Premier League, met zes punten achterstand op de ongenaakbare koploper Chelsea. "Ik ben heel blij met het feit dat we nu al 37 punten hebben. We zijn nog steeds goed op weg", stelt Klopp.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen