PSV: De Jong lang eruit, nieuwe tegenslag voor Locadia

20 december 2016, 10:55   Bijgewerkt: 20 december 2016, 11:24

PSV heeft vlak na de laatste wedstrijd voor de winterstop een dubbele domper te verwerken gekregen. Siem de Jong, die afgelopen zondag nog de 1-1 maakte in de kraker tegen Ajax, heeft een vervelende liesblessure opgelopen. Dat is niet het enige slechte nieuws vanuit Eindhoven, omdat Jürgen Locadia te maken heeft gekregen met een nieuwe tegenslag.

De Jong liep na de wedstrijd tegen Ajax al rond met liesklachten en medisch onderzoek heeft nu volgens PSV uitgewezen dat de aanvallende middenvelder een scheurtje in zijn lies heeft opgelopen. Dat betekent dat de huurling van Newcastle United vier tot zes weken uit de roulatie zal liggen. Het is een flinke tegenvaller voor De Jong, die met zijn goals tegen Go Ahead Eagles en Ajax de smaak net een beetje te pakken leek te krijgen in Eindhoven. Blessureleed vormt, helaas voor hem, steeds meer de rode draad in zijn carrière.

Locadia speelde op 28 augustus zijn laatste wedstrijd voor PSV (het thuisduel met FC Groningen) en staat sindsdien aan de kant wegens een liesblessure. De 23-jarige aanvaller heeft in de revalidatie van deze kwetsuur te maken gekregen met een andere blessure. Hij kampt met knieproblemen en wordt daarom de komende dagen aanvullend onderzocht. Als er schade in het gewricht wordt aangetroffen, dreigt Locadia nog lang buitenspel te staan. En dat terwijl technisch manager Marcel Brands net heeft gezegd dat men 'niet moet vergeten dat Locadia terugkomt'.

De hamstringblessure van Hectór Moreno valt wel mee, zo meldt PSV verder. Jetro Willems sluit het jaar 2017 af met het volgen van een aangepast trainingsschema. Tijdens de kraker tegen Ajax werd hij gehinderd door duizelingen.

PSV hervat de Eredivisie na de winterstop met wedstrijden tegen Excelsior (thuis), sc Heerenveen (thuis) en Heracles Almelo (uit). Voor De Jong en Locadia wordt het lastig om deze duels te halen, maar Moreno en Willems lijken er dan wel weer bij te zijn.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen