FA biedt ex-internationals traject aan en bestraft Shelvey

20 december 2016 – De FA hoopt meer voormalig internationals van Engeland te kunnen verleiden tot het opstarten van een trainersloopbaan en heeft daarvoor een aangepast traject gelanceerd. De Engelse voetbalbond maakt het voor oud-internationals makkelijker om de trainerspapieren te behalen.

FA biedt ex-internationals traject aan en bestraft Shelvey

Maak deze avond spannender en leuker: zet in op een voetbalwedstrijd en krijg bij je eerste storting tot €50,00 extra als welkomstbonus bij Jacks.nl!
Wat kost gokken jou. Stop op tijd 18+, hands24x7.nl.

"We hopen dat er meer Engelse coaches werkzaam zullen zijn in de Premier League en de divisies daaronder en bij onze nationale elftallen", zegt Dan Ashworth, de technisch directeur van de FA. De 'Hans van Breukelen van Engeland' geeft aan dat voormalig internationals met open armen ontvangen worden op de trainerscursus. "Ik heb met diverse voormalig internationals van Engeland contact over een pilot programma", zo citeert de BBC Ashworth.

Paul Scholes wordt nadrukkelijk genoemd voor dit traject en dat geldt ook voor Ashley Cole, Steven Gerrard, Frank Lampard en John Terry. Deze (oud-)spelers zouden op de lijst van de FA staan. Momenteel zijn Keith Curle, Mike Phelan en Nigel Clough van de 92 profclubs in Engeland de enige drie spelers die een interlandcarrière achter de rug hebben.

Shelvey

Ondertussen heeft de FA een flinke schorsing uitgedeeld aan Jonjo Shelvey. De speler van Newcastle United heeft een geldboete van ruim 118.000 euro en een schorsing van vijf wedstrijden opgelegd gekregen. De middenvelder maakte zich volgens de Engelse bond schuldig aan misbruik en/of beledigende teksten richting een tegenstander, Romain Saïss om precies te zijn. Dat zou hij gedaan hebben in de wedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers op 17 september 2016. De opmerkingen van Shelvey zouden betrekking hebben gehad op de etnische afkomst van de tegenstander.

Reacties

Premier League

gerelateerd