Huistra keert terug uit Japan: "Dichter bij huis aan de slag"

21 december 2016, 08:53

Pieter Huistra keert na een jaar hoofdtrainer te zijn geweest bij het Japanse Iwaki FC terug in Nederland. De trainer maakte de afspraak om twaalf maanden lang de uitdaging aan te gaan. Weer thuis hoopt hij een baan dichterbij te vinden.

De eerste periode bij Iwaki FC, een amateurclub die binnen tien jaar op het hoogste niveau uit wil komen, beschrijft Huistra als een uitdaging. "Toen ik kwam, waren er vijf spelers, er was geen veld en er was geen clubhuis, niks... De eerste drie maanden moesten we ons behelpen op een zandveld", vertelt de trainer in gesprek met de NOS. Twaalf maanden en enkele prijzen later zag alles er anders uit. "Ik liet ze vorige week achter met een eigen clubhuis, een geweldig veld en 32 spelers. Het voelde een beetje alsof ik een kindje achterliet en ik heb wat tranen weg moeten pinken."

Nu Huistra weer in Nederland is, gaat hij op zoek naar een uitdaging dichterbij. "Ik ben allround: ik kan als hoofdtrainer, als assistent en als technisch directeur aan de slag.  Voorlopig liggen de banen in Nederland niet voor het oprapen, maar wie weet wat er de komende maanden gebeurt."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen