Ancelotti vond begin perfect en wisselt Robben uit voorzorg

21 december 2016, 23:44

Carlo Ancelotti is zeer te spreken over het optreden dat Bayern München woensdagavond in de Bundesliga-topper tegen RB Leipzig liet zien. De Duitse Rekordmeister won met 3-0 van de promovendus, die op een achterstand van drie punten gezet is. De eindstand werd al voor rust bereikt. Op dat moment stond Leipzig al met tien man op het veld, wegens rood voor Emil Forsberg.

"De eerste dertig minuten waren perfect. Het tempo lag hoog, we hielden ons aan de afspreken, we waren agressief en we hadden vanaf het begin de controle over de wedstrijd. Deze overwinning geeft ons zelfvertrouwen", zegt Ancelotti over de overtuigende zege. "We moesten ons verbeteren en dat hebben we gedaan", aldus de Italiaan.

Arjen Robben werd direct na rust naar de kant gehaald voor Franck Ribéry. Dat gebeurde uit voorzorg, omdat de Nederlander nog wat spierklachten had. "Maar hij zal klaar zijn voor de tweede seizoenshelft", aldus Ancelotti.

Kamp-Leipzig

Ralph Hasenhüttl, de trainer van RB Leipzig, berustte in de nederlaag. "Ik feliciteer Carlo en zijn geweldige team met deze overwinning. Bayern was vanaf het begin de baas, wij hebben in de eerste helft geen enkele kans gecreëerd. Dit was een leerschool voor ons."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen