Dijkhuizen: "Mensonterend, dit heb ik niet verdiend"

23 december 2016, 09:59

Nee, het moment waarop NAC Breda besloot te breken met Marinus Dijkhuizen is niet bepaald gelukkig te noemen. De Jupiler League-club zette de hoofdtrainer donderdag, enkele dagen voor Kerst, uit zijn functie. De coach, die sinds oktober 2015 in Breda werkte, noemt zijn ontslag 'mensonterend en respectloos'.

Dijkhuizen vertelt in BN De Stem dat technisch directeur Hans Smulders hem via de telefoon meedeelde dat zijn periode bij NAC voorbij is. De beleidsbepaler liet afgelopen dinsdag nog niets doorschemeren tegenover de coach. "Tijdens het trainingskamp in de eerste week van januari gaan we met spelers en staf om de tafel. Ik ga volgende week naar Parijs voor een paar dagen en ben dan onbereikbaar. Nee, er gaat niets meer gebeuren tot aan het trainingskamp. Dijkhuizen is onze trainer", zei hij.

Toch is er nu dus een abrupt einde gekomen aan het dienstverband van de oud-trainer van Excelsior. "Ik ben erg teleurgesteld in de handelswijze van NAC. Dit heb ik niet verdiend. Het is mensonterend en respectloos. Triest om dit zo doen", brandt Dijkhuizen los. "Wie regeert er eigenlijk bij deze club. Justin Goetzee? Hans Smulders? John Peek? Zeg het maar. Misschien dat jij het weet. Ik niet in ieder geval. Om dit zo vlak voor kerst te doen, nota bene een dag nadat ik bij de kerstborrel dinsdag de spelers heb toegesproken, vind ik zwaar respectloos. Dat hoort niet. Ik heb niet eens op een fatsoenlijke manier afscheid kunnen nemen van de spelers en mijn staf. Het respect ontbreekt. Mensonterend. Ik kan het niet anders zeggen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen