Officieel: Oscar verlaat Chelsea en verkast naar China

23 december 2016, 09:20   Bijgewerkt: 23 december 2016, 09:30

De eerste winterse toptransfer in het internationale voetbal is een feit. Aanvallende middenvelder Oscar maakt in januari de overstap van Chelsea naar het Chinese Shanghai SIPG, zo maken de Londenaren op de eigen website bekend. De 25-jarige Braziliaan droeg de afgelopen 4,5 jaar het blauw-witte tricot van Chelsea. Met de transfer is naar verluidt een bedrag tussen de zestig en zeventig miljoen euro gemoeid. 

Oscar begon in het seizoen 2012/13 aan zijn avontuur in Engeland en kwam in zijn eerste jaar direct tot 34 competitiewedstrijden. De international viel met name op door een aantal schitterende goals. Niet voor niets won hij in zijn periode in Engeland twee keer de Goal van het Seizoen-trofee bij Chelsea. In totaal speelde hij 203 wedstrijden voor Chelsea, waarin hij 38 treffers wist te produceren. "We bedanken hem voor zijn geweldige inbreng", schrijft de koploper van de Premier League in het statement op de clubsite.

In zijn eerste vier seizoenen bij Chelsea kwam hij altijd tot meer dan 27 optredens in de Premier League, maar dit voetbaljaar was zijn inbreng in Londen beperkt. Onder Antonio Conte, die een 5-3-2-systeem hanteert, kwam hij nauwelijks aan spelen toe. De teller is blijven steken op negen duels en nul goals.

Nu verkast de international van Brazilië dus naar het Chinese Shanghai SIPG. Bij die club komt hij twee goede bekenden tegen, aangezien André Villas-Boas en Hulk ook op de loonlijst staan bij de Chinese club. Trainer Villas-Boas kent Oscar nog van Chelsea, terwijl hij met aanvaller Hulk geregeld samenspeelde bij het nationale team.

Ook Ramires, Alex Teixeira, Jackson Martinez, Obafemi Martins, Gervinho en Graziano Pellè verdienen hun brood in China.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen