Jubileum Buffon eindigt in mineur: "Fitheid niet het probleem"

24 december 2016, 00:03

Gianluigi Buffon baalt dat Juventus er niet in is geslaagd om de Supercoppa te winnen. Nadat de stand na 120 minuten 1-1 was, ging het uiteindelijk in de penaltyserie mis voor De Oude Dame. Buffon denkt niet dat de fitheid van de ploeg er iets mee te maken had.

"We hadden moeten beseffen dat we het al in de eerste 25 minuten af hadden kunnen maken", stelt Buffon via de officiële kanalen van Juventus. "AC Milan had het toen erg lastig. Maar na een half uur kwamen ze terug en toonden doorzettingsvermogen. Ze speelden toen erg goed."

Buffon speelde zijn 600ste wedstrijd in het shirt van Juventus, maar het jubileum verliep niet zoals gewenst. "We stonden zowel in de reguliere speeltijd als tijdens de penaltyserie voor, dat is jammer", vervolgt de doelman, die niet denkt dat de hoeveelheid wedstrijden in 2016 er iets mee te maken heeft. "Ik denk niet dat fitheid het probleem was. De ploeg is gewend aan deze belasting. We hebben een goed jaar gehad, maar 2016 eindigt niet zoals gehoopt. Maar dat hoort ook bij het spelletje", besloot hij.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen