Fortuna Sittard stelt Oliseh aan als nieuwe hoofdtrainer

27 december 2016, 11:45

Sunday Oliseh mag proberen Fortuna Sittard op het juiste spoor te krijgen in de Jupiler League. De 42-jarige trainer zet op korte termijn zijn handtekening onder een contract voor anderhalf jaar met de optie voor nog een seizoen.

Oliseh stond tot begin 2016 aan het roer van het nationale elftal van Nigeria. Op 2 januari neemt hij de eerste training van Fortuna voor zijn rekening. "Met Sunday kiest Fortuna voor een trainer die jong en ambitieus is, visie heeft en waar spelers tegenop kijken. We zochten iemand die aantrekkelijk voetbal combineert met de pure wil om te winnen", zo vertelt aandeelhouder Isitan Gün op de officiële website van de club uit Sittard.

"In Sunday denken we deze trainer gevonden te hebben. De afgelopen dagen heeft hij alle wedstrijden van Fortuna alvast bekeken, zodat Sunday op 2 januari goed voorbereid aan zijn werk begint." Oliseh was in Nederland actief voor Ajax. Tussen 1997 en 1999 speelde hij voor de Amsterdammers. Hij speelde 54 interlands voor Nigeria.

Fortuna staat op een teleurstellende achttiende plek in de Jupiler League. De voorsprong op hekkensluiter Achilles'29 bedraagt echter tien punten. Daarnaast zijn De Graafschap (16) en Jong FC Utrecht (17) binnen handbereik.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen