Chinese samenwerking lonkt voor Zwolle: "Zijn benaderd"

27 december 2016, 14:21

PEC Zwolle is bezig om haar netwerk flink uit te breiden. Na Zuid-Afrika en Nieuw-Zeeland kijkt de Eredivisie-club nu naar de mogelijkheden in China. De Zwollenaren zijn van plan de plaatselijke jeugdopleidingen te ondersteunen.

"We zijn in een eerder stadium benaderd. De vraag was of wij een bijdrage konden leveren aan de jeugdopleiding. Iets soortgelijks doen wij al in Nieuw-Zeeland en Zuid-Afrika. Die laatste samenwerking zijn we vier, vijf jaar geleden begonnen. Afgelopen jaar tekende de eerste jeugdspeler bij ons een contract", vertelt voorzitter Adriaan Visser aan Voetbal International.

"Het zijn langdurige projecten, maar daardoor niet minder interessant." Van een miljoenendeal is vooralsnog geen sprake. "Er moet nog behoorlijk wat water door de Jangtsekiang (langste rivier in Azië, red.), voordat er een deal is. Ik weet nog helemaal niet of we eruit gaan komen. Bovendien is het maar de vraag wat het je als club daadwerkelijk oplevert. We moeten niet overdrijven."

Visser benadrukt dat PEC Zwolle niet te koop staat. "Er is geen enkele Nederlandse of buitenlandse partij die ons over kan nemen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen