Oud-international Frings wordt trainer van Darmstadt

27 december 2016, 16:41   Bijgewerkt: 27 december 2016, 18:09

Torsten Frings gaat op eigen benen staan als hoofdtrainer in de Bundesliga. De veertigjarige oud-middenvelder is vandaag (dinsdag) gepresenteerd als nieuwe coach van SV Darmstadt 98, dat onderaan staat in de Duitse competitie. De 78-voudig international heeft een contract tot de zomer van 2018 getekend.

Frings zette in 2013 een punt achter zijn rijke voetballoopbaan, die hem langs onder meer Werder Bremen, Bayern München en Borussia Dortmund voerde, en ging vervolgens als assistent van Werder aan de slag. Nu krijgt hij dus de kans om zelf aan de bak te gaan als hoofdcoach en hij krijgt meteen een pittige klus voor zijn kiezen. Frings krijgt de taak om Darmstadt 98 te behoeden voor degradatie en dat is gezien de laatste plaats halverwege het seizoen zeker geen sinecure.

"Ik ben zeer gelukkig", reageert hij op de website van zijn nieuwe broodheer. "Ik ben blij dat Darmstadt vertrouwen in mij heeft en me deze kans geeft. Ik weet dat het een lastige klus wordt, maar we gaan er met zijn allen hard aan werken. Als voetballer was ik ook een echte teamspeler en ook nu vind ik het belangrijk dat we als team werken." 

Frings begint op 3 januari aan zijn nieuwe job.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen