'Sinterklaasman' Vd Berg vindt doorvoetballen niet erg

30 december 2016, 08:43

Omdat Joey van den Berg afgelopen zomer van sc Heerenveen naar Reading FC verkaste, gaan de kalkoen, de oliebollen en de champagne aan de neus van de 30-jarige middenvelder voorbij. In plaats van het vieren van kerst en oud en nieuw speelde Van den Berg op 'Boxing Day' (26 december) tegen Norwich City (3-1 winst) en wachten er in de komende week nog duels met Fulham en Bristol City.

Geen enkel probleem, vindt Van den Berg. "Ik vind doorvoetballen in deze tijd van het jaar niet zo'n probleem, want met kerst en oud en nieuw heb ik niet zoveel. Ik ben meer een Sinterklaasman eigenlijk. Mijn vrouw en twee kinderen waren met de kerstdagen in Nederland. Op zich jammer dat ik er niet bij kon zijn, maar ik vind het mooi om wedstrijden te spelen hier", vertelt Van den Berg in gesprek met de Leeuwarder Courant. "Het is ook goed voor mijn vetpercentage om lekker door te gaan", knipoogt de middenvelder, die in achttien competitieduels al negen (!) gele kaarten gepakt heeft (inclusief 2x geel).

Van den Berg voelt zich op zijn plek bij Reading, dat in de zomer een flinke metamorfose onderging. De middenvelder voegde zich bij de Nederlandse enclave waartoe ook Jaap Stam, Brian Tevreden, Roy Beerens, Danzell Gravenberch, Said Bakkati en Andries Ulderink behoren. "Ik ben een van de elf nieuwe spelers. En Jaap Stam is als trainer gehaald om Reading een ander soort voetbal te laten spelen: verzorgd, met een opbouw van achteruit. Het is totaal anders dan wat veel andere Engelse ploegen doen. Ik geloof wel dat het voor de fans een cultuurschok was, maar ze zijn er nu aan gewend. We hebben een leergierige groep. Stam, een heel goede trainer, ziet in mij een speler die zijn opvatting over voetbal mede moet vormgeven. Ik speel hier vooral als controlerende middenvelder", aldus Van den Berg.

De werkwijze van Stam werpt zijn vruchten af, aangezien The Royals vlak voor de jaarwisseling terug te vinden zijn op de derde plaats. De nummers drie tot en met zes van het Championship spelen play-offs om promotie naar de Premier League. "We weten inmiddels dat we van heel veel andere ploegen kunnen winnen, maar we mogen en kunnen nog niet over promotie praten. De competitie duurt nog zo lang. Het doel is nu om bij de eerste zes te eindigen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen