Celtic buigt achterstand om in zege op rivaal Rangers

31 december 2016, 15:14

Het is Rangers op oudejaarsdag ook niet gelukt om tijdens de tweede ontmoeting van dit seizoen met Celtic een resultaat te boeken. De thuisploeg kwam voor eigen publiek op voorsprong, maar moest uiteindelijk zijn meerdere erkennen in de bezoekers: 1-2.

Rangers begon sterk aan de wedstrijd. De thuisploeg stopte dusdanig veel strijd en energie in de openingsfase, dat Celtic moeite had om in balbezit te komen. Met de steun van het thuispubliek hield Rangers druk op het doel van Celtic. Een doelpunt in de dertiende minuut van Kenny Miller was het resultaat. De voormalig speler van Celtic tikte van dichtbij een voorzet vanaf de rechterkant binnen.

Celtic bleef het daarna ontzettend lastig houden met Rangers. Het begon zich tegelijkertijd aanvallend wel meer te laten zien. Tweemaal dacht het met twee spelers alleen op de doelman af te gaan, maar beide keren stak de grensrechter ten onrechte de vlag in de lucht. Groeibriljant Moussa Dembélé sloeg vanuit een corner wél toe voor Celtic. Hij schoot de bal hard in het dak van het doel.

In de tweede helft werd goed zichtbaar dat Celtic een maatje te groot is op dit moment voor Rangers. De thuisploeg moest het onderspit delven, maar zag in eerste instantie Celtic de nodige kansen missen. Zelf kreeg het in de tegenaanval ook een goede mogelijkheid. Alleen stond doelman Craig Gordon een voorsprong van Rangers in de weg.

Vlak na een kans van Rangers sloeg Celtic genadeloos toe. Een lage voorzet vanaf de rechterkant werd binnen getikt door Scott Sinclair. Celtic bleef vervolgens doordrukken. Zo stuitte Stuart Armstrong met een schot vanaf rand zestien op goalie Wesley Foderingham. Celtic ontsnapte tien minuten voor tijd aan de gelijkmaker. Miller schoof de bal langs de uitkomende keeper op de paal.

In de absolute slotfase kwam de wedstrijd niet meer in gevaar voor het elftal van hoofdtrainer Brendan Rodgers. Dankzij de overwinning staat Celtic maar liefst negentien punten voor op achtervolger Rangers, dat zelf een voorsprong heeft van twee punten op Aberdeen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen