Vitesse laat Dauda thuis om aan transfer te werken

2 januari 2017, 13:07   Bijgewerkt: 6 januari 2017, 07:58

Omdat Abiola Dauda geen enkel perspectief meer heeft bij Vitesse, mag de spits op zoek gaan naar een nieuwe club. De Zweed met Nigeriaanse roots reist daarom niet met de Arnhemse club af naar het trainingskamp in Spanje.

"Dauda krijgt de ruimte om zich te focussen op een mogelijke overstap", zo citeert Omroep Gelderland een woordvoerder van Vitesse. De spits moet in Arnhem Ricky van Wolfswinkel en Yuning Zhang voor zich dulden in de pikorde en komt zodoende amper aan de bak. Dit seizoen speelde hij slechts zestien minuten mee in de hoofdmacht van Vitesse, in de thuiswedstrijd tegen Excelsior (2-2) op 26 november. De spits kwam wel zes keer in actie bij Jong Vitesse. In deze duels maakte hij zes goals en liep hij dus één op één.

Dauda is sinds 2014 speler van Vitesse en maakte negen goals in 28 wedstrijden. Een doorslaand succes werd zijn periode in Arnhem dus niet, waardoor hij al verhuurd werd aan het Schotse Heart of Midlothian en nu dus weg mag. Voor zijn tijd bij Vitesse was Dauda actief bij Rode Ster Belgrado en Kalmar FF.

Ook linksback Kosuke Ota blijft thuis, waarschijnlijk om zijn transfer naar FC Tokyo af te ronden. Het ligt in de lijn der verwachting dat Vitesse Alexander Büttner gaat vastleggen om het vertrek van de Japanner op te vangen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen