Babel tekent lucratief contract: "Geen moment getwijfeld"

2 januari 2017, 13:55

Na een puik half jaar kon Ryan Babel bijtekenen bij Deportivo La Coruña, maar de vleugelaanvaller heeft een overstap naar Bestikas verkozen boven een langer verblijf bij de Spaanse club. De 30-jarige Nederlander is maandag medisch gekeurd en is op deze dag uitgebreid gepresenteerd in Istanbul. Babel heeft een driejarig contract getekend en heeft zijn eerste interview in Turkije al achter de rug.

Besiktas bevestigt dat Babel getekend heeft en dat de Nederlander 1,2 miljoen euro gaat verdienen in het eerste seizoen en in de twee seizoenen daarna zelfs 2,1 miljoen euro gaat verdienen. Hier komen nog premies bij (4.000 euro per behaald punt, als hij speelt). Babel zegt dat hij voor zijn transfer van Kasimpasa naar de Verenigde Arabische Emiraten (Al Ain) al contact had met Besiktas, maar dat een overstap toen niet mogelijk was. Nu diende er zich dus een nieuwe kans aan. "Ik heb geen moment getwijfeld", zegt Babel.

"Na mijn vertrek bij Kasimpasa ben ik het Turkse voetbal blijven volgen", stelt de vleugelaanvaller. "Ik ben blij met de kwaliteiten en het systeem van Besiktas. Daar pas ik wel in; als aanvaller, maar ook als aanvallende middenvelder", zegt Babel. "Ik verheug me op deze nieuwe uitdaging en vindt het mooi om met Ricardo Quaresma te mogen spelen. Hij is een geweldige speler, met een grote carrière", aldus de oud-Ajacied, die Patrick Kluivert, Thierry Henry, Kaká, Cristiano Ronaldo en Lionel Messi als idolen noemt. "Ik kan inspiratie halen uit hun."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen