Vreven identificeert zich met de clubcultuur van NAC Breda

2 januari 2017, 16:00

NAC Breda heeft Stijn Vreven op deze maandag officieel welkom geheten als nieuwe hoofdtrainer. De 43-jarige Belg is de opvolger van Marinus Dijkhuizen, die de kerst nét niet haalde in het Rat Verlegh Stadion. De voormalig verdediger heeft een contract tot medio 2017 getekend, met een optie voor nog een seizoen.

De oud-speler van KV Mechelen, KAA Gent, FC Utrecht, 1. FC Kaiserslautern, Vitesse, Omonia Nicosia en ADO Den Haag klom via Esperanza Neerpelt (Vierde Klasse), KFC Dessel Sport en Lommel United (beiden Tweede Klasse) en Waasland-Beveren (Jupiler Pro League) steeds hoger op de trainersladder en is nu dus bij de trede van NAC gekomen. Dat doet hij nadat hij in oktober werd ontslagen bij Waasland-Beveren. "Ik ben blij dat ik bij een prachtige club als NAC aan de slag mag als trainer", sprak Vreven bij zijn perspresentatie.

Vreven identificeert zich met de cultuur van zijn nieuwe werkgever. "Deze club heeft fantastische supporters die altijd vol achter de club staan. Dat weet ik ook nog uit mijn periode als speler. NAC leeft enorm en de betrokkenheid van iedereen in en rondom de club is enorm groot. Het hondstrouwe publiek verwacht iedere wedstrijd dat de spelers voor ze door het vuur gaan. Wat dat betreft passen de waarden van deze club en het publiek goed bij mij. Ik kan niet wachten tot de eerste thuiswedstrijd in het altijd sfeervolle stadion", zo citeert de clubwebsite de nieuwe coach.

Hans Smulders, technisch directeur van NAC, heeft een goed gevoel bij de keuze voor Vreven. "We hebben gewerkt met een duidelijke profielschets en een shortlist van trainers die in dit profiel passen. Met Stijn Vreven hebben we de ideale man gevonden om onze doelstellingen met NAC op de korte en ook op de lange termijn te verwezenlijken. Stijn is een echte leider, die heeft bewezen met een jonge en ambitieuze groep een duidelijke speelwijze te kunnen ontwikkelen. Hij kan spelers en staf goed motiveren en zal iedere dag het maximale vragen, maar ook geven. Daarnaast past zijn unieke karakter goed bij deze club en bij wat ons publiek graag wil zien."

[photo,103619,left,]

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen