Zege voor tiental Manchester City, Liverpool verslikt zich

2 januari 2017, 17:54   Bijgewerkt: 2 januari 2017, 19:06

Ondanks een vroege rode kaart van Fernandinho is het Manchester City gelukt drie punten te pakken tegen Burnley. In eigen stadion won het elftal van Pep Guardiola met 2-1. Concurrent Liverpool liet op zijn beurt dure punten liggen tegen Sunderland: 2-2.

Manchester City – Burnley

Het optreden van Fernandinho tegen Burnley duurde slechts een half uur. De middenvelder kwam met twee benen vooruit wild inglijden op zijn tegenstander. Scheidsrechter Lee Mason bestrafte die actie met een rode kaart. Voor Fernandinho was het alweer zijn derde rode kaart in zes wedstrijden tijd voor Man City. Het lukte Burnley, waar oud-AZ'er Johan Gudmundsson een basisplaats had, niet om van de overtalsituatie te profiteren.

Man City stelde in de tweede helft de overwinning veilig tegen de laagvlieger. Gaël Clichy opende de score na een kwartier in het tweede bedrijf. Sergio Agüero was als invaller trefzeker. De spanning kwam twintig minuten voor tijd nog wel terug door een tegentreffer van verdediger Ben Mee. Maar de bezoekers konden een resultaat niet uit het vuur slepen. Man City staat nu derde op de ranglijst, maar ziet concurrent Arsenal morgen in actie komen.

Sunderland – Liverpool

Liverpool had maandagavond veel energie nodig om Sunderland op de knieën te krijgen. De ploeg had het lastig tegen Sunderland, maar kwam gelukkig op voorsprong. Een verkeerd geraakte bal werd door Daniel Sturridge van dichtbij binnengekopt. Vijf minuten daarna stond het alweer gelijk door een benutte strafschop van Jermain Defoe. Sunderland kreeg een uitgelezen mogelijkheid op voorsprong te komen. Een op een met de doelman kreeg Defoe de bal niet in het doel.

Sunderland beet aardig van zich af in eigen stadion en drukte Liverpool zo nu en dan met de rug tegen de muur. Het lukte ze in eerste instantie niet dat om te zetten in een doelpunt. Twintig minuten voor tijd was Sadio Mané, die na de Afrika Cup vertrekt, van waarde door een verlengde corner bij de tweede paal binnen te lopen. Uiteindelijk benadeelde Mané zijn ploeg in de slotfase. Door een handsbal gaf hij een strafschop weg aan Sunderland. Defoe pakte ook ditmaal het buitenkansje uit: 2-2.

Chelsea komt dinsdag in actie tegen Tottenham Hotspur en kan dan het gat met Liverpool vergroten tot acht punten. Bovendien ziet Liverpool met Manchester City een concurrent naderen

Overige uitslagen

Everton – Southampton 3-0

West Bromwich Albion – Hull City 3-1

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen