Oliseh: "Leef op manier waarvan ik denk dat het de beste is"

2 januari 2017, 18:25

Sunday Oliseh snapt de verbazing die is ontstaan toen Fortuna Sittard hem onlangs aanstelde als nieuwe hoofdtrainer. De voormalig bondscoach van Nigeria en ex-speler van onder meer Ajax is vastberaden Fortuna vooruit te helpen.

"Ik snap de verbazing, maar aan de andere kant was het ook een verrassing toen ik voor het nationale team van Nigeria aan de slag ging", vertelt de coach aan de NOS. "Ik leef mijn leven op de manier waarvan ik denk dat het de beste is. Ik wil gewoon genieten van de dingen die ik doe. Bovendien heeft Fortuna het nu lastig, maar was het eerder een van de betere clubs in Nederland."

Zijn laatste wedstrijd in Nederland speelde Oliseh met Ajax tegen Fortuna Sittard. "Mijn familie zat toen aan de buis gekluisterd, dus ze kennen de club wel. Dat was toen de finale van de beker in Rotterdam en we wonnen met 2-0." Oliseh vindt het lastig zichzelf te definiëren als coach. "Dat kun je het beste zien als ik aan het werk ben."

Oliseh is zich bewust van de situatie waarin de Jupiler League-club zich in bevindt. "We hebben niet veel tijd, we staan laag en moeten degradatie zien te voorkomen. Ik heb de jongens al enkele dingen meegegeven waar ze aan moeten werken." Fortuna staat achttiende met tien punten voorsprong op hekkensluiter Achilles'29.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen