Van Halst na 'gekkenhuis': "Zitten pas op vijftig procent"

3 januari 2017, 08:41

Het was lange tijd roerig in Enschede, maar de rust begint langzamerhand steeds meer terug te keren bij FC Twente. Plaatsing in categorie 2 is een feit en sportief gaat het ook prima, met een zevende plek in de Eredivisie. Jan van Halst, technisch en commercieel directeur van de club uit Enschede, stelt echter dat er nog genoeg werk aan de winkel is. "We zitten pas op vijftig procent."

En er was zéér veel werk nodig om dit percentage te bewerkstelligen. "Ik heb nog geen dag vrij gehad, maar dat wist ik van tevoren. Thuis heb ik gezegd: 'ik ben even een half jaartje weg'. Het is een gekkenhuis geweest. We moeten er met z'n allen keihard aan werken om met deze club weer terug te komen. En dat gaat gebeuren", zegt Van Halst in De Telegraaf over de wederopstanding van Twente. Op meerdere vlakken is Twente nog puin aan het ruimen. "De hele operatie moet ook weer verder. Als ik ergens een hekel aan heb, is het aan zielig doen. Laten we gewoon aan de slag gaan. Mensen die zeggen dat het nu toch goed gaat? Dat is alleen maar windowdressing. Zowel op commercieel, financieel als technisch gebied is er nog zoveel te winnen", weet Van Halst.

Met de nieuwe financiële man Erik Velderman moet een nieuwe stap gezet worden in het schoon schip maken. "Wij doen het hier nu echt zo netjes mogelijk", aldus de 47-jarige Van Halst. "De tijd dat spelers zes, zeven, acht ton konden verdienen is voorbij. Als het even wat beter gaat, nemen de inkomsten toe. Juist dan moeten we heel minimaal blijven begroten. De tering naar de nering zetten, zeker de komende periode."

Twente wil over drie jaar weer een structurele subtopper zijn in de Eredivisie en heeft haar vertrouwen uitgesproken in coach René Hake. "In de zomer was het heel hectisch, maar René is relatief rustig gebleven. Dat vind ik wel een kwaliteit. Daar straalde volwassenheid vanaf", aldus Van Halst. "Een trainer moet tegenwoordig echt een manager zijn. Spelers zijn geen spelers meer, maar allemaal bv'tjes met hun eigen belangen. Koeman is bijvoorbeeld ook een manager geworden. Dat zag ik vorig jaar al, toen hij hier was met Southampton. Handjes op de rug tijdens een training, analyseren. Pas bij het afsluitende partijspel ging hij gas geven. Heel anders dan hoe hij was als trainer van Ajax. Dat zie ik ook steeds meer bij René."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen