Voorwaardelijke celstraf voor racistische Chelsea-fans

3 januari 2017, 20:34

Vier Chelsea-fans die in februari 2015 betrokken waren bij een racistisch voorval in de metro van Parijs hebben dinsdag van een Franse rechter een voorwaardelijke celstraf opgelegd gekregen. Richard B. (52) en William S. (27) moeten één jaar voorwaardelijk de cel in, Joshua P. (22) en James F. (25) kregen respectievelijk acht en zes maanden voorwaardelijke gevangenisstraf opgelegd

Op videobeelden was te zien hoe het viertal herhaaldelijk een donkere man de metro uitduwde. Daarbij zongen de Chelsea-fans: "we are racist, we are racist and that's the way we like it". Het slachtoffer, Souleymane Sylla, voelde zich zo vernederd dat hij niet eens met zijn familie over de gebeurtenis durfde te praten. "Wat had ik ook tegen mijn kinderen moeten zeggen? Dat papa de metro was uitgeduwd omdat hij zwart is? Dat had geen zin", reageerde hij destijds.

B. en S. waren niet bij de uitspraak aanwezig, dit in tegenstelling tot P. en F. De eerste richtte zich tijdens de zitting tot Sylla. "Het spijt me heel erg voor de heer Sylla, maar ik was op geen enkele manier racistisch." Hij gaf wel toe dat hij Sylla uit de metro heeft geduwd, maar dat het racistische spreekkoor uit een andere coupé kwam.

De vier mannen moeten Sylla een schadevergoeding van in totaal 12.000 euro betalen. De Fransman reageerde na de zitting: "Ik heb hen niet vergeven en zal dat ook niet doen. Het doet mij pijn. Ik heb medicijnen nodig en moet naar de psycholoog. Mijn leven is verstoord, allemaal dankzij hen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen