Swansea wint kelderduel, Hull City ontslaat manager

3 januari 2017, 23:33

Swansea City heeft uitstekende zaken gedaan in de degradatiestrijd in de Engelse Premier League. De ploeg van interim-manager Alan Curtis (de nieuwe manager Paul Clement zat dit duel nog op de tribune) won dinsdag de uitwedstrijd tegen concurrent Crystal Palace met 1-2.

Àngel Rangel ontpopte zich met een goal in de 88ste minuut, na een mooie pass van invaller Leroy Fer, tot matchwinner op Selhurst Park (1-2). Alfie Mawson had Swansea City op slag van rust al op 0-1 gezet, maar Wilfried Zaha bracht Crystal Palace in de 83ste minuut langszij.

Swansea City, waar Mike van der Hoorn op de bank bleef, draagt door de winst de rode lantaarn over aan Hull City. De Welshmen hebben nog slechts één punt achterstand op Crystal Palace, dat op de veilige zeventiende plaats staat. In de middenmoot won Stoke City door goals van Ryan Shawcross en Peter Crouch met 2-0 van Watford FC, waar Daryl Janmaat ontbrak vanwege een blessure. Bruno Martins Indi en Erik Pieters stonden in de basis bij Stoke, Ibrahim Afellay viel in.

Hull City neemt afscheid van Phelan

De nieuwe hekkensluiter Hull City nam dinsdagavond afscheid van manager Mike Phelan. De 54-jarige Engelsman begon het seizoen als interim-manager bij de promovendus na het vertrek van Steve Bruce en kreeg medio oktober een vaste aanstelling dankzij de goede resultaten. Daarna belandde Hull City echter in een neerwaartse spiraal; in de laatste negen competitieduels pakte het slechts drie punten. Maandag verloor de club met 3-1 van West Bromwich Albion.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen