Wenger: "Laten zien dat we mentaal sterk zijn"

4 januari 2017, 07:43

Arsenal-manager Arsene Wenger is blij met de fysieke en mentale kracht van zijn team. De Londenaren kwamen dinsdag in de uitwedstrijd tegen AFC Bournemouth met 3-0 achter, maar knokten zich in de laatste twintig minuten terug tot een 3-3 gelijkspel.

"In het begin hadden we het lastig met de kwaliteit van Bournemouth, dat drie dagen de tijd had om te herstellen", aldus Wenger bij de BBC. Arsenal had een dag minder rust dan de tegenstander. "Daarnaast hadden we het achterin moeilijk. Het was een fysieke test, maar we zijn terug in de wedstrijd gekomen. Ook mentaal was het een test, maar we hebben laten zien dat we mentaal sterk zijn. Ik vind het prima om elke dag te spelen, maar dan alleen als dat ook geldt voor de tegenstander."

"We wilden de wedstrijd winnen en drie punten pakken, aan de andere kant hebben meer grote teams hier punten laten liggen", vervolgt Wenger. "Als je met 3-0 achter staat, dan moet je erkenning hebben voor de reactie van je elftal. Ik heb gemengde gevoelens, maar moet waardering hebben voor de mentale weerbaarheid die mijn team heeft laten zien."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen