Sparta wint oefenduel met twee gezichten van NEC

4 januari 2017, 17:48

In het Spaanse Estepona hebben NEC en Sparta Rotterdam, de huidige nummers twaalf en dertien van de Eredivisie, woensdagmiddag een vriendschappelijke wedstrijd afgewerkt. Het oefenduel viel uit in het voordeel van de Spartanen: 1-3.

Het was een oefentreffen met twee gezichten. In de eerste helft had Sparta een overwicht, maar nadat beide ploegen met een volledig ander team de kleedkamers uitkwamen was NEC de betere van de twee. Omdat de Spartanen efficiënter omsprongen met de kansen, wisten de Rotterdammers het duel naar hun hand te zetten.

Sparta opende beter in Estepona en dat kreeg na een half uurtje spelen gestalte in de score. Craig Goodwin mocht alleen op NEC-goalie Joris Delle af en faalde niet: 1-0. Stijn Spierings kreeg vervolgens een grote kans op de tweede Spartaanse goal, maar verzilverde deze niet. De middenvelder was even later echter wel trefzeker. Hij maakte de 2-0 tegen de ploeg van Peter Hyballa.

Het was een verdiende ruststand, maar na de pauze verscheen er een beter NEC binnen de lijnen. Julian von Haacke zorgde met een rake kopbal voor de aansluiting en was even later ook dicht bij de gelijkmaker. Hij raakte echter het houtwerk, iets wat Kevin Mayi even later ook overkwam. Daarna trad de oude voetbalwet in werking: Calero Ruiz gaf de bal aan Loris Brogno en de Sparta-topscorer maakte er 1-3 van.

Sparta hervat de Eredivisie op zaterdag 14 januari thuis tegen FC Utrecht, NEC gaat een dag later op visite bij Willem II.

Bij NEC kwam onder meer het nieuwe gezicht Jordan Larsson in actie:

[photo,103672,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen