Van Oostveen: "Het verschil? Enthousiasme en rust"

4 januari 2017, 21:13

Na een roerige periode als directeur betaald voetbal werd Bert van Oostveen in september teruggeschoven naar de functie van toernooidirecteur van het vrouwen-EK, die van 16 juli tot 6 augustus in Nederland georganiseerd wordt. Deze overstap heeft Van Oostveen naar eigen zeggen wel goed gedaan. Er is nu veel minder hectiek voor hem.

"Het verschil? Enthousiasme en rust", zegt Van Oostveen in gesprek met de NOS over zijn nieuwe functie bij de KNVB. Ironisch genoeg wordt de finale van het door hem georganiseerde EK voor vrouwen in De Grolsch Veste van FC Twente gespeeld. Als directeur betaald voetbal liet Van Oostveen zich namelijk nogal streng uit over de club uit Enschede. Vooral een opmerking over een 'Houdini-act' schoot bij menig Tukker in het verkeerde keelgat. "Los van het gezeik heb ik ook een heel mooie periode gehad. Maar ik zal niks meer zeggen over goochelaars...", knipoogt Van Oostveen.

De bestuurder voelt zich prima bij zijn functie als toernooidirecteur. "Het leuke van dit toernooi is dat het een beetje gaat zoals met handbal, atletiek, volleybal, wielrennen. Het is allemaal aanraakbaar. Je kunt er vlakbij zijn en dat is mooi", stelt Van Oostveen, die het toeschouwersrecord (15.637) voor een vrouwenvoetbalwedstrijd in Nederland hoopt te kunnen verbeteren op het EK.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen