Blijdschap bij Ajax: Onana niet in selectie Kameroen

4 januari 2017, 22:00

André Onana en Ajax hebben hun zin gekregen. De 20-jarige doelman is door bondscoach Hugo Broos niet opgenomen in de selectie van Kameroen voor de Afrika Cup. Onana zal zodoende 'gewoon' in Amsterdam blijven en zal daarom ook inzetbaar zijn bij de seizoenshervatting tegen PEC Zwolle (0-1) op zondag 15 januari.

Onana liet de voetbalbond van Kameroen weten dat hij liever bij Ajax bleef dan dat hij zou afreizen naar de Afrika Cup, omdat hij geniet van zijn basisplaats bij de Amsterdamse topclub en slechts stand-in is bij de nationale ploeg. Deze voorkeur schoot bij de voetbalbond het Afrikaanse land in het verkeerde keelgat, waardoor deze mogelijk naar de wereldvoetbalbond FIFA zou stappen. Dit zal niet gebeuren, omdat Onana buiten de selectie gelaten is en dus vrijaf krijgt.

Naast Onana gaven ook Joël Matip (Liverpool), Maxime Poundjé (Girondins Bordeaux), Ibrahim Amadou (Lille OSC), Allan Nyom (West Bromwich Albion), Guy Ndy Assembé (AS Nancy) en André Zambo Anguissa (Olympique Marseille) aan dat ze liever niet naar de Afrika Cup gingen met Kameroen, dat bij Burkina Faso, Guinee-Bissau en Gabon ingedeeld werd in de groepsfase. Al deze spelers zijn tot hun opluchting niet opgeroepen.

De selectie van Kameroen voor de Afrika Cup

Doel: Ondoa, Goda, Bokwe

Verdediging: Faï, Mabouka, Nkoulou, Ngadeu, Teïkeu, Oyongo, Djetei, Ngwem

Middenveld: Siani, Boya, Mandjeck, Djoum

Aanval: Aboubakar, Moukandjo, Njié, Salli, Zoua, Bassogog, Toko Ekambi, Ndip Tambe

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen