Weergaloze James neemt Real Madrid bij de hand

4 januari 2017, 23:16

James Rodríguez is niet onsomstreden bij Real Madrid en wordt zelfs regelmatig in verband gebracht met andere clubs, maar heeft woensdagavond een demonstratie van zijn kwaliteiten gegeven in de Copa del Rey-wedstrijd tegen Sevilla. De Colombiaanse spelmaker maakte twee doelpunten in de 3-0 thuiszege op de houder van de Europa League.

Zonder Cristiano Ronaldo (rust), Gareth Bale, Sergio Ramos en Pepe (blessures) had Real Madrid geen kind aan Sevilla. Voor rust hadden de mannen in het maagdelijke wit al de eindstand bereikt. Door deze uitslag lijkt de return in het Estadio Ramón Sánchez Pizjuán op donderdag 12 januari niet veel meer dan een formaliteit te zijn. Er moet een wonder gebeuren, wil Real Madrid de kwartfinale van de Copa niet bereiken.

De altijd veelbesproken James Rodríguez stond bij de afwezigheid van een kwartet sterren op in het Estadio Santiago Bernabéu. Na tien minuten spelen deed hij voor het eerst van zich spreken. De Colombiaan zocht na een goede tackle van Casemiro aan de rand van het strafschopgebied naar zijn gouden linker en drukte vervolgens fraai af: 1-0. Even hierna verdween een fraaie halve omhaal van Luka Modric na een geweldige aanval net naast het doel van Sevilla.

De 2-0 viel alsnog binnen het half uur. Uit een corner van Toni Kroos wist Raphaël Varane de 2-0 aan te tekenen. De Franse verdediger rende na zijn doelpunt naar Zinedine Zidane, die exact een jaar hoofdtrainer is bij Real Madrid. In deze periode pakte hij meer hoofdprijzen (drie) dan dat hij wedstrijden verloor (twee). James zorgde voor een fraai jubileumduel voor Zidane, door ook nog zijn tweede te maken vanaf elf meter. Hij mocht aanleggen voor een penalty, omdat Modric door Mariano naar de grond werd geduwd. In de tweede helft was de wedstrijd gespeeld en was er weinig meer te beleven.

Real Sociedad deelde eerder op de avond een aardige tik uit aan Villarreal, dat in San Sebastián met 3-1 verslagen werd. Willian José, Carlos Vela en Mikel Oiarzabal maakten de goals namens Sociedad, Manuel Trigueros was trefzeker voor Villarreal. Alcorcon en Córdoba hielden elkaar op een doelpuntloos gelijkspel in hun heenwedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen