Perfectionistische Sánchez: "Elk duel een nieuw referentiepunt"

5 januari 2017, 17:01

Davinson Sánchez imponeerde bij vlagen tijdens zijn eerste seizoenshelft bij Ajax. De Colombiaan is al niet meer weg te denken uit de defensie van de ploeg van Peter Bosz. Toch neemt hij daar nog geen genoegen mee, zo laat hij weten in een interview met het clubmedium.

"Ik ben een groot perfectionist. Daarin kan ik heel hard zijn voor mezelf. Elke wedstrijd is een nieuw referentiepunt", vertelt de Ajax-verdediger. "Resultaten uit het verleden bieden geen garantie voor de toekomst. Ik ben erg kritisch op mezelf en probeer elke wedstrijd weer een treetje hoger te komen en de grenzen van mijn kunnen op te rekken. Elke wedstrijd weer, ook komend jaar."

"In voetbalopzicht moeten wij als Ajax de mensen verrassen met prachtig voetbal en sterke resultaten waar we trots op kunnen zijn. In de Eredivisie én Europees", vervolgt Sánchez. "Op persoonlijk vlak wil ik de mensen ook graag verrassen. Met mijn Engels gaat het al een stuk beter dan in het begin, maar ik moet er nog hard aan werken. Ik zou graag nog beter kunnen communiceren met mijn ploeggenoten en mede-Ajacieden."

Bang om daarin te falen, is hij in ieder geval niet. "Mijn enige angst is de dood. Het leven is iets tijdelijks en ik vind dat ik daar het allerbeste uit moet halen. Dus ook uit mezelf. Het kiezen van het juiste pad is voor mij heel belangrijk en daar ben ik erg mee bezig."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen