Greene krijgt na 3,5 jaar eindelijk zijn salaris uit Servië

5 januari 2017, 17:36   Bijgewerkt: 6 december 2023, 15:25

Het duurde 3,5 jaar maar Serginho Greene heeft dan eindelijk zijn achterstallige salaris van de Servische club FK Vojvodina binnen. Via een aantal langlopende rechtszaken was de verdediger al in het gelijk gesteld, maar de club weigerde al die tijd dat geld over te maken, dat schrijft de NOS. Nu heeft de nationale voetbalbond de helpende geboden.

Greene - tegenwoordig actief bij RKC Waalwijk - liet zijn contract bij Vojvodina in 2013 ontbinden, nadat hij al drie maanden geen salaris had ontvangen. Samen met de VVCS stapte hij vervolgens naar de Dispute Resolution Chamber, een arbitragecommissie van de FIFA, en daardoor werd hij in het gelijk gesteld.

De Serviërs lieten het echter niet bij zitten en gingen bij het internationaal sporttribunaal CAS in hoger beroep. Hoewel dat niets uithaalde, bleef de transactie uit. Uiteindelijk besloot de Servische voetbalbond in te grijpen toen Vojvodina zich plaatste voor Europees voetbal, de betalingsverplichting voor een groot deel op zich te nemen.

De VVCS hekelt de passieve houding van de FIFA in dit soort gevallen. Volgens de spelersvakbond durven veel Oost-Europese clubs het aan om vervolgens lang te wachten, waarna spelers 'in paniek raken' en met minder geld genoeg nemen. 

Na zijn avontuur in Servië speelde Greene voor AEK Larnaca, Othellos Athienou, Delhi Dynamos en FC Dordrecht, om vervolgens terug te keren bij RKC waar hij tussen 2002 en 2005 al actief was. Verder verdedigde hij in zijn loopbaan ook de kleuren van HFC Haarlem, Vitesse en Feyenoord.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen