Guardiola debuteert in FA Cup: "Een speciale beker"

6 januari 2017, 09:56

Pep Guardiola coacht vanavond (vrijdag) voor het eerst in zijn trainersloopbaan een wedstrijd in de FA Cup, het befaamde Engelse bekertoernooi. De Spaanse coach heeft in zijn carrière al het nodige meegemaakt, maar kijkt desondanks uit naar de clash met West Ham United.

In de derde ronde gaat Manchester City vrijdagavond op visite bij The Hammers. "Deze beker is speciaal, omdat een kleiner team een grote club kan verslaan", beseft Guardiola in gesprek met BBC. "Daarom is dit toernooi fascinerend. Ik kijk uit naar het duel met West Ham. Het is een 'Premier League-duel', dus het zal lastig worden. We hadden wat pech met de loting", doelt Guardiola op het feit dat zijn team een ploeg uit de hoogste Engelse afdeling treft.

Overigens heeft Guardiola zich ook uitgelaten over keeper Claudio Bravo, die sinds zijn komst in de zomer de nodige kritiek te verwerken krijgt. "Veel doelmannen hebben dezelfde problemen gehad als Claudio", zegt de trainer. "Hij is intelligent, heeft de ervaring en behoorde tot de vijf beste doelmannen ter wereld. Dat we doelpunten moeten incasseren, ligt niet alleen aan hem."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen