Stam kijkt uit confrontatie met Zlatan en Mourinho

6 januari 2017, 10:21   Bijgewerkt: 6 januari 2017, 10:29

Als trainer van Reading FC krijgt Jaap Stam zaterdagmiddag te maken met enkele grootheden in het hedendaagse voetbal. De oefenmeester kruist met zijn team de degens met Manchester United in de FA Cup en treft daardoor onder meer spits Zlatan Ibrahimovic en trainer José Mourinho. Over beide is Stam zeer te spreken. 

Stam kijkt uit naar de confrontatie met Zlatan Ibrahimovic, die de laatste tijd behoorlijk op dreef is in Engeland. "Je ziet dat veel verdedigers proberen om voor hem te komen als hij de bal krijgt, maar soms is het beter om af te wachten en het geduld te bewaren. Op het moment dat hij wegdraait kun je proberen om toe te slaan", zegt Stam, die lovend is over de Zweed. "Hij is heel erg fit en is een fantastische prof. Ik was verbaasd toen hij in het begin van dit seizoen kritiek kreeg, omdat hij nog steeds één van de beste spitsen van de wereld is."

De Nederlandse oefenmeester vindt het ook mooi om de degens te kruisen met Mourinho. "Ik houd van zijn karakter en zijn persoonlijkheid. In mijn ogen doet hij het goed bij United, want het is natuurlijk geen gemakkelijke club om te werken. Spelers weten bij hem altijd precies wat ze moeten doen, omdat zijn filosofie duidelijk is."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen