Labyad tevreden: "Wilde graag terug naar Nederland"

6 januari 2017, 14:20

Na omzwervingen in Portugal en Engeland is Zakaria Labyad weer terug op vertrouwde bodem. De aanvallende middenvelder tekende deze week een contract voor 3,5 jaar bij FC Utrecht, de club uit zijn geboortestad. Labyad is content met het feit dat zijn loopbaan nu weer in rustig vaarwater lijkt te komen.

"Ik wilde heel graag terug naar Nederland", spreekt hij in het Algemeen Dagblad. "Hier weten ze wie ik ben en wat ze aan me hebben. Dat Erik ten Hag trainer is bij FC Utrecht speelt natuurlijk mee. Ik heb van Fred Rutten en hem veel geleerd in mijn PSV-tijd, wat me als mens en voetballer gevormd heeft. Dat het nu bij FC Utrecht kan is helemaal mooi. Ik heb altijd gezegd dat ik ooit in mijn eigen stad wilde voetballen of mij carrière af wilde sluiten. Dat het er nu van komt is prettig."

Het contract van de Marokkaans international bij Sporting Lissabon werd in de zomer ontbonden. Sindsdien speelde hij geen wedstrijd meer. "Ik heb lang niet gespeeld. Moet eerst weer wedstrijdfit raken, maar daarna wil ik weer de Labyad laten zien die ik bij Vitesse en in mijn PSV-tijd was. Lang niet voetballen was zwaar, ik ben een liefhebber. Maar ik weet ook dat je voetballen niet verleert. Het is nu aan mij dat te laten zien bij FC Utrecht" zegt hij strijdbaar.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen