Bosz ziet offensief en defensief ruimte voor verbetering

6 januari 2017, 21:46

Peter Bosz kijkt tevreden terug op het winterse trainingskamp van Ajax in Portugal. De trainer had na de eerste seizoenshelft van de Amsterdammers enkele verbeterpunten waar hij aan wilde werken. Vooral het rendement moet omhoog en het aantal tegendoelpunten uit spelhervattingen moet juist omlaag.

Voor de camera van Ajax TV blikt Bosz terug op de afgelopen week. "Tot zover zijn we tevreden. De omstandigheden zijn fantastisch, we hebben goed kunnen werken en er is niemand geblesseerd geraakt. We wilden conditioneel enkele stappen maken en ook aan de speelwijze werken", vertelt de trainer, die vooral de zwakheden van de eerste seizoenshelft heeft aangepakt. "Wij zijn de ploeg in de Eredivisie die de meeste kansen creëert, maar we scoren niet het meest. Dat rendement moet omhoog."

Ook defensief ziet Bosz nog zaken die na de winterstop beter kunnen. "Van de dertien tegendoelpunten kregen we er zes uit spelhervattingen. Dat is bijna vijftig procent en dat is te veel. Voor de winterstop was er al het gevoel, maar je kunt niet midden in het seizoen gaan sleutelen", aldus de coach. Voor de twee oefenwedstrijden van zaterdag heeft hij de opstellingen al klaar. "In principe stel ik twee keer elf spelers op die negentig minuten kunnen spelen. Of je daar als kijker conclusies aan kunt verbinden? Het zou kunnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen