City bekert verder na klinkende zege op West Ham United

6 januari 2017, 22:58

Manchester City heeft in het FA Cup-toernooi de achtste finales bereikt door een overtuigende 0-5 overwinning te boeken. In eigen stadion maakte West Ham United geen seconde kans op de volgende ronde. Al in de eerste helft rekende de ploeg van Pep Guardiola af met de tegenstander.

Manchester City kwam pas na een half uur spelen goed op stoom. De bezoekers kregen een strafschop toegewezen en Yaya Touré, die in dienst van City nog nooit een penalty miste, faalde ook nu niet vanaf elf meter. Daarna ging het snel voor de ploeg van Guardiola. Vijf minuten voor tijd betekende een eigen doelpunt van Haavard Nordtveit de 0-2. Nog geen twee minuten later viel ook de derde treffer toen Raheem Sterling de compleet vrijstaande David Silva vond.

Manchester City kan na het bekerduel uitkijken naar een week rust. Voor de huidige nummer vier in de Premier League begint de competitie pas weer op 15 januari. Dan staat het uitduel met het Everton van Ronald Koeman op het programma.